HockeyMonkeys Methode

Bij HockeyMonkeys trainen we volgens de HM Methode. Deze methode is ontwikkeld door oprichter Laurens de Kok vanuit zijn ervaring als speler, trainer, coach & liefhebber van het spel. Binnen deze methode komen zowel het trainen van diverse technieken alsmede het sociale en mentale aspect van sport en spelplezier aan bod. 

 

De HM Methode heeft de volgende kernwaarden als uitgangspunt:

  • Functionele techniek: De beheersing van de juiste techniek is de basis van goed en leuk hockeyspel. Door het functioneel trainen van de techniek maken wij een koppeling tussen de uitvoering van de techniek en de toepassing in wedstrijdvormen. Het snel en adequaat kunnen maken van deze koppeling noemen we hockey intelligentie.
  • Didactische opbouw: Uitdagende en nieuwe onderdelen van de hockeytechniek bouwen we op, zodat spelers stapsgewijs nieuwe vaardigheden leren. Hierdoor wordt de juiste basis aangeleerd en voorkomen wij stress bij spelers.
  • FUNdamentals: Tijdens onze trainingen werken we niet alleen aan hockeyvaardigheden, maar ook aan het verbeteren van fundamentele bewegingsvaardigheden. We trainen daarom naast hockey technisch ook op andere manieren, met als doel om de motorische vaardigheden snelheid, techniek & coördinatie  van de spelers te vergroten.
  • Differentieel leren: Onze training is niet alleen gericht op het ‘standaard hockey’. Met leuke variaties op hockey en sport in het algemeen leren wij onze deelnemers hun spelinzicht en motorische vaardigheden te ontwikkelen.
  • De juiste uitdaging: Spelers trainen in groepen met spelers gelijk aan hun eigen niveau, zodat ze in een gelijkwaardige omgeving kunnen trainen.
  • Individuele aandacht: We trainen in groepen van maximaal 8 kinderen per trainer, zodat de trainers voldoende ruimte hebben om spelers individueel aandacht te geven.
  • Trainers: Onze trainers hebben ruime ervaring met het geven van hockeytraining, zijn als rolmodel begaan met de doelgroep en hebben een echte passie voor hockey!
  • Feedback: Onze filosofie is dat sport leuk mag zijn. Daarom geven wij onze deelnemers veel positieve en opbouwende feedback. Verbeterpunten kleden we aan als een uitdaging voor de spelers, zodat het voelt als een overwinning wanneer het lukt en we niet bang zijn dat ‘het toch niet gaat lukken’.
  • Specialisatie: Scoren, verdedigen, slepen, slaan of looptechniek. Onze trainers beheersen tal van specialisaties en kunnen deze gericht met je trainen. Interesse? Check onze ‘Individuele specialisten training’.

 

Hieronder een overzicht van de functionele technieken die de basis vormen voor het HockeyMonkeys programma.